[bt_iconbox style="icon-ontop-outside" title=" مركز پژوهش و توسعه فناوريهاي نفت كرمانشاه" title_color="#605088" icon="icon:flickr" icon_size="20" font_size="12" text_color="#666565"]مركز پژوهش و توسعه فناوريهاي نفت كرمانشاه پژوهشگاه صنعت نفت در سال 1379 با عنوان "مرکز تحقيقات و مهندسي نفت کرمانشاه" براي ارايه خدمات علمي و پژوهشي به واحدهاي صنعتي نفتي و غيرنفتي و به عنوان نماينده پژوهشگاه صنعت نفت در غرب كشور تاسيس شد و در انجام كارهاي تحقيقاتي و خدماتي از حمايت كامل علمي- تجهيزاتي پژوهشگاه صنعت برخوردار است.
استان کرمانشاه، بنا به شرايط اقليمياش همواره به عنوان مرکز منطقه غرب کشور شامل استانهاي کرمانشاه، همدان، ايلام، کردستان و لرستان مطرح بوده است. اين منطقه با جمعيتي در حدود هشت ميليون نفر و مساحتي بيش از 125000 کيلومتر، داشتن منابع عظيم هيدروکربني شامل نفت، گاز و قير طبيعي و نيز هممرز بودن با کشور عراق اهميت استراتژيك ويژه دارد. به همين دليل، طي دور دوم سفر رييس جمهور به اين استان يکصد ميليارد ريال بودجه براي توسعه و تجهيز اين مركز و همچنين احداث واحد پايلوت چندمنظوره اختصاص داده شد تا در آينده نزديک بخشی عمده از نيازهاي آزمايشگاهي، تحقيقاتي و پايلوتي منطقه غرب کشور و همچنين کشور عراق براي دستيابي به دانشهاي فني کاربردي به كمك اين مركز برآورده شود.[/bt_iconbox]
[bt_iconbox style="icon-ontop-outside" title=" مركز پژوهش و توسعه منطقه ویژه اقتصادی پارس" title_color="#605088" icon="icon:flickr" icon_size="20" font_size="12" text_color="#666565"]
منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که بزرگترین مخزن گازی دنیا با حدود 9 درصد گاز جهان را دربر دارد، حجم عظیمی از فعالیتهای صنعت نفت و گاز کشور را به خود اختصاص داده است. با توجه به نیاز توسعه صنعتی منطقه به فناوریهای کارآمد، حضور فعال و مستمر پژوهشگران و فناوران در منطقه عسلویه یک ضرورت است. از این رو پژوهشگاه صنعت نفت به منظور تعامل هرچه بیشتر با صنعت، نسبت به تجهیز و راهاندازی مرکز پارس در منطقه عسلویه اقدام نمود.
در حال حاضر این مرکز متشکل از دفاتر کار و آزمایشگاه های مختلف از جمله آزمایشگاه سنجش آلودگیهای محیط زیست است که پس از تجهیز، با حضور مسئولین منطقه و پژوهشگاه به صورت رسمی افتتاح گردید. مهم ترین برنامه کاری این مرکز در حال حاضر ارائه خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی در زمینه های مختلف بویژه مدیریت محیط زیست منطقه، کنترل خوردگی و بهینه سازی مصرف انرژی است.
اهمیت استراتژیک این منطقه به عنوان قطب تامین انرژی در کشور و دنیا از یکسو و موقعیت ویژه اکوسیستم خلیج نایبند به عنوان مروارید خلیج فارس با تنوع زیستی منحصر به فرد از سوی دیگر، اهمیت پیاده سازی یک طرح جامع مدیریت محیط زیست و انرژی را دو چندان میکند. گامهای اجرایی این طرح کلان بر پایه ی ارزيابي پيامدهاي زيست محيطي و پايش آلاينده ها، تدوين دستورالعملها و اجرای راهکارهای کنترلی آلودگی هوا و همچنین به کارگیری فناوریهای نوین در مدیریت پساب و پسماند، خوردگی و بهینه سازی انرژی تدوین شده است و مراحل تصویب آن در دست انجام است.
در این راستا از فعالیتهای جاری پژوهشگاه در منطقه میتوان به بررسي كيفي و كمي منابع انتشار آلايندههاي هوا و گازهاي گلخانهاي و شبيهسازي پراكنش آلايندههاي هوا در شركت مجتمع گاز پارس جنوبي و انجام مطالعات تصفيهپذيري و بهينهسازي سيستم تصفيه فاضلاب پتروشيمي مبين اشاره نمود.
لازم به ذکر است طرح اطلس خوردگی نیز در آینده نزدیک در منطقه ویژه اقتصادی پارس اجرايي خواهد شد. در این طرح مدیریت یکپارچه خطوط انتقال تحت مدیریت منطقه ویژه از نظر خوردگی و ریسک بررسی خواهد شد و سایت اندازه گیری نرخ خوردگی اتمسفری پس از طراحی و ساخت، در منطقه نصب خواهد شد تا ضمن تعیین نقشه خوردگی اتمسفری در انتخاب پوششهای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
از برنامه های آتی جهت توسعه این مرکز میتوان به تخصیص 4 هکتار زمین در سایت 2 (پارس کنگان) به منظور اجرای طرح توسعه و ساخت و راهاندازی آزمایشگاه ها و پایلوت های پژوهشی اشاره نمود که با همت مسئولین پژوهشگاه و منطقه این مهم در دست پیگیری است. امید می رود با توسعه همکاری های فیمابین، همگام با توسعه صنعتی عسلویه، فعالیتهای پژوهشی نیز متناسب با نیاز صنعت در این مرکز توسعه پیدا کند و علاوه بر انرژی و محیط زیست، بخش های بالادستی و پایین دستی پژوهشگاه نیز در زمینه های مورد نیاز صنعت فعال گردند.
[/bt_iconbox]